Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Нова функција Партиципант Портала – тражење партнера за отворене конкурсе

Нова функција Партиципант Портала – тражење партнера за отворене конкурсе
Датум објаве: 17.01.2018 14:32 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Европска комисија је на свом “опен сциенце” порталу (Ресеарцх Партиципант Портал - РПП) унаприједила још једну функцију од изузетне користи свим актуелним и потенцијалним учесницима у програму Хоризонт 2020. Ради се о функцији претраживања партнера за научну сарадњу (Партнер Сеарцх), која је од почетка ове године пребачена с портала ЦОРДИС на јединствени и свеобухватни Ресеарцх Партиципант Портал.

Посебно интересантна новина јесте што су претраге партнера од сада повезане са конкретном отвореном темом, што можете погледати овдје . На тај начин остварује се значајно олакшана и фокусирана претрага великог броја партнера, који су се раније оглашавали на десетинама различитих портала.

Профил и позив за партнерство за једну организацију може да креира ЛЕАР те организације, са свог налога на РПП. Детаљно упутство се налази овдје (за активацију линка потребно је да се улогујете). Како бисте сазнали ко је одговорна особа – ЛЕАР у вашој организацији, обратите се руководству јер је ова особа званично именована за обављање функције одржавања података на порталу Европске комисије.

Примјер цјеловитог онлајн профила организације на РПП.