Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Инфодан о стипендијама за докторска истраживања 12.09. на Универзитету Црне Горе и 14.09. на Универзитету Медитеран

Најава: Инфодан о стипендијама за докторска истраживања 12.09. на Универзитету Црне Горе и 14.09. на Универзитету Медитеран
Датум објаве: 09.09.2018 20:57 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке Црне Горе организује Инфо дан о стипендијама за докторска истраживања на Универзитету Црне Горе, у сриједу, 12. септембра у 10 часова и Универзитету Медитеран, у петак, 14. септембра, у 11 часова.

Студенти, али и професори, имаће прилику да у директном разговору са запосленима у Министарству разговарају о детаљима апликације и поставе питања уколико имају недоумице прије званичног подношења пријаве.

Циљ овог конкурса је повећање броја младих истраживача на универзитетима у Црној Гори и размјена знања између академског и привредног сектора, као и интернационализација истраживачког рада. Позив је упућен, прије свега младим људима, који даље желе да усмјеравају своју каријеру ка научноистраживачкој дјелатности, али и менторима који су важна карика у ланцу, како би се повећао број младих људи посвећених истраживањима и ојачали научни и иновативни капацитети институција. Министарство науке планира да континуирано расписује овакав позив, чиме би се за три године уложила средства од око миллион и по еура и створила критична маса од 50-ак младих истраживача, докторанада.

Текст Јавног позива и пријавни формулар можете пронаћи овдје:
хттп://www.мна.гов.ме/вијести/187456/Јавни-позив-Министарства-науке-за-стипендије-за-докторска-истразивања.хтмл

Пријављивање интересовања за стипендију и повезивање студената и ментора обавља се путем портала Научна мрежа.

Рок за подношење апликација је 15. октобар 2018. године.