Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржане консултације о апликацијама за стипендије за докторска истраживања на Универзитету Црне Горе

Одржане консултације о апликацијама за стипендије за докторска истраживања на Универзитету Црне Горе
Датум објаве: 12.09.2018 15:59 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке  Министарство науке

У Сали Ректората Универзитета Црне Горе данас је одржан Инфо дан о стипендијама за докторска истраживања, у организацији Министарства науке и Универзитета Црне Горе, током којег је велики број студената и професора имао прилику да у директном разговору са представницима Министарства добију одговоре у вези са припремом апилкације.

Јелена Шарановић, начелница Дирекције за националне програме у Министарству науке, представила је основне услове и начин пријављивања на Јавни позив за стипендије за докторска истраживања. Овом приликом приказан је портал Научна мрежа, преко којег се И одвија прва фаза у процесу пријављивања на Јавни позив и представља мјесто на којем се студенти и ментори од самог почетка повезују, радећи на пријави на Јавни позив, како би заједнички радили и на истраживањима.
Присутни су похвалили покретање оваквог пројекта, који се први пут на овај начин спроводи у Црној Гори и издвајају значајна средства за стипендисте и њихове менторе за истраżивања. Учесници су размијенили мишљења и о техничким изазовима, као и могућностима за њихово превазилажење, приликом овог или наредних јавних позива.
Министарство науке
Инфо дану су присустсвовале представнице Министарства науке, Јелена Шарановић, Невена Павловић и Зорана Лакићевић из Дирекције за националне програме.
Напомињемо да је циљ овог Јавног позива повећање броја младих истраживача на универзитетима у Црној Гори и размјена знања између академског и привредног сектора, као и интернационализација истраживачког рада. Министарство планира да континуирано расписује овакав позив, чиме би се за три године уложила средства од око миллион и по еура и створила критична маса од 50-ак младих истраживача, докторанада.

Текст Јавног позива и пријавни формулар можете пронаћи овдје:

хттп://www.мна.гов.ме/вијести/187456/Јавни-позив-Министарства-науке-за-стипендије-за-докторска-истразивања.хтмл

Рок за подношење апликација је 15. октобар 2018. године.