Manja slova Veća slova RSS
>

Dostavljeno 29 projektnih prijava na Konkurs za inovativne projekte u vrijednosti od 3,7 miliona eura

Dostavljeno 29 projektnih prijava na Konkurs za inovativne projekte u vrijednosti od 3,7 miliona eura
Datum objave: 27.09.2018 14:38 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Na Konkurs za dodjelu grantova za inovativne projekte, do isteka roka za prijavljivanje 24. septembra 2018, prijavljeno je 29 projekata, a ukupna vrijednost predloženih projekata je 3,7 miliona eura. Ministarstvo nauke bi uložilo 2.3 miliona što znači da je ostatak od 1.4 miliona zapravo spremnost podnosioca prijava da sami ulože u inovacije. Takođe, uspjeh Konkursa je podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanog kadra, pa je projektima predviđeno zapošljavanje čak 46 visokokvalifikovanih lica.

Imajući u vidu činjenicu da su u najvećem broju nosioci projekta preduzeća, u pitanju je veliki uspjeh Ministarstva, jer, podsjećamo, jedna od slabosti koja je uočena od strane Evropske komisije je nizak nivo ulaganja preduzeća u nauku i istraživanje, kao i mali broj istraživača po glavi stanovnika.

Konkurs će uticati da privatni sektor aktivnije sarađuje sa istraživačkom i naučnom zajednicom i inovativna rješenja uvidi kao put za razvoj privrednih kapaciteta naše zemlje.

U toku je administrativna provjera projektnih prijava, a detaljan pregled prijava u odnosu na profil podnosilaca prijava, profil partnera na projektima, vrstu partnerstava i tematske prioritete možete preuzeti ovdje.

Na Poziv za evaluatore interesovanje je iskazalo čak 127 evalutora, tako da očekujemo da će proces evaluacije otpočeti predviđenom planom.