Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Милион еура за научноистраживачке пројекте

Милион еура за научноистраживачке пројекте
Датум објаве: 14.11.2018 12:40 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У току је Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте, у вриједности од миллион еура, који ће допринијети подизању капацитета научних тимова у Црној Гори, како би се ојачала квалитетна и одржива партнерства која показују потенцијал да интегришу истраживање у доминантне економске покретаче у Црној Гори и израсту у будуц́е центре изврсности.
 
Подносилац пријаве се мора пријавити на Конкурс у партнерству са још најмање једним партнером, који може бити научноистраживачка установа у иностранству или привредни субјекат из Црне Горе или иностранства, при чему се препоручује мултидисциплинарност предложеног пројекта.
 
Одобрени пројекти по овом Конкурсу финансираће се на период до двије године, а појединачни грант износи до 100.000 €, односно до 130.000€, уколико се пројектом предвиђа и запошљавање младих истраживача, докторанада и/или постдокторанада
 
Конкурс је отворен до понедељка, 19. новембра 2018. године.
 
Контакт особа за Конкурс у Министарству науке: Јелена Шарановић (Е-маил: јелена.сарановиц@мна.гов.ме, Тел. 020/405-315).Пријаву је потребно доставити на црногорском и енглеском језику.


Потребну документацију можете преузети овдје:

Документација на црногорском језику: