Manja slova Veća slova RSS
>

Novi Konkurs za NIID 2019. - Opredijeljeno 550.000 eura

Novi Konkurs za NIID 2019. - Opredijeljeno 550.000 eura
Datum objave: 04.02.2019 08:48 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Crne Gore raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti u 2019. godini, u iznosu od 550.000 eura.

Konkurs predstavlja jedan od ključnih mehanizama za podršku naučnoistraživačkoj zajednici, u segmentima gdje je procijenjeno da je naučnicima i istraživačima iz Crne Gore, na osnovu prethodnih iskustava, podrška najviše potrebna.

Iznos sredstava koji je dostupan putem konkursa ove godine veći je u odnosu na prethodni period.

Realizacijom ovakvih posebnih instrumenata podrške, Vlada Crne Gore i Ministarstvo nauke otvaraju mogućnost svim učesnicima u naučnoistraživačkom životu Crne Gore da osnaže svoj rad učešćem na konferencijama, organizacijom naučnih konferencija u Crnoj Gori, publikovanjem radova u časopisima s otvorenim pristupom, uređivanjem domaćih naučnih časopisa visokog kvaliteta, zaštitom pronalazaka, mobilnošću u razvijenije institucije, prijemom gostujućih predavača, organizacijom promotivnih događaja u oblasti nauke i inovacija, kao i povezivanjem sa inostranim partnerima putem međunarodnih programa. Konkursom se takođe nagrađuju istraživačI, koji su završili doktorske studije.

Konkursom su prepoznate nove mogućnosti u odnosu na protekle godine, tako da uključuje podršku predviđenu nedavno usvojenim Programom podsticanja inovativnih startapova.

Prijavljivanje na konkurs se vrši elektronskim putem.

Opširnije o konkursu možete pogledati OVDJE