Manja slova Veća slova RSS
>

Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura

Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura
Datum objave: 22.02.2019 11:04 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 

Drugi Info dan povodom Poziva za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, održan je danas u Centreville hotelu u Podgorici.

Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja raspisan je od strane Ministarstva nauke, u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije. Poziv je dio Kolaborativne grant šeme u vrijednosti od milion eura, a novčani iznos opredijeljen za pojedinačne projekte iznosi od 60.000 do 80.000 eura, za period od najmanje 18 i najduže 24 mjeseca za implementaciju projektne ideje.

Dodatna pojašnjenja vezano za konkretni predmetni Poziv i aktivnosti Ministarstva nauke prezentovao je dr Darko Petrušić, generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost, dok su detaljna uputstva za proces apliciranja i budžetiranje predstavili predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija.

Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 

Potencijalni aplikanti su izrazili veliko interesovanje za ovaj Poziv, a na brojne nedoumice odgovarali su predstavnici dva ministarstva..

Dr Darko Petrušić objasnio je izuzetnu važnost ovog Poziva za Crnu Goru, jer kroz inovativne projekte sprječavamo odliv znanja iz zemlje i postajemo konkurentniji na globalnom tržištu. “Moramo se okrenuti ka stvaranju visoko-tehnoloških proizvoda i izvoza istih, to treba da bude dugoročan cilj ovih projekata”, istakao je u svojoj prezentaciji.

Podsjećamo da je rok za podnošenje sažetaka projekata 18. mart 2019. godine do 14:30h.

Prezentacije možete preuzeti ovdje: