Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У Подгорици Инфо дан о стипендијама Европске организације за молекуларну биологију (ЕМБО)

У Подгорици Инфо дан о стипендијама Европске организације за молекуларну биологију (ЕМБО)
Датум објаве: 07.05.2019 15:13 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницуЧланством Црне Горе у реномираним европским организацијама ЕМБО и ЕМБЛ, научно-истраживачкој заједници у нашој земљи постали су доступни бројни програми и стипендије.

Програм стипендија за кратке боравке (до три мјесеца) Схорт-Терм Феллоwсхипс је један од најједноставнијих начина да наши истраживачи обезбиједе средства за боравак и рад у престижним лабораторијама у земљама чланицама ЕМБО-а.

У циљу популаризације програма стипендија, као и презентације могућности које се нуде, у Црној Гори ће 9. маја, 2019. године боравити директор овог програма Давид дел Áламо Родрíгуез. Током његовог боравка одржаће се двије презентације програма.

Презентација намијењена академској истраживачкој заједници одржаће се 09. маја, 2019. године на Универзитету Црне Горе, Свечана сала у згради Техничких факултета са почетком у 11 часова, а друга, намијењена истраживачима запосленим у медицинском сектору, одржаће се у Дјечијој болници - Институт за болести дјеце, истог дана од 14.30х.

Министарство науке позива све студенте докторских студија и истраживаче са најмање једном годином искуства да дођу и искористе прилику да добију информације везане за овај програм стипендија, као и да кроз непосредну комуникацију са уваженим гостом добију сва неопходна појашњења и савјете.

У прилогу достављамо Агенду а више информација о овом програму можете пронаћи на сљедећој адреси - хттпс://www.ембо.орг/фундинг-аwардс/феллоwсхипс/схорт-терм-феллоwсхипс док се детаљна упутства могу скинути у ПДФ-у са сљедећег линка:
хттпс://www.ембо.орг/доцументс/СТФ/СТФ_гуиделинес_фор_апплицантс.пдф