Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив њемачке владе: Постани и ти Зелени Таленат. Пријави се! Планета Земља те треба!

Позив њемачке владе: Постани и ти Зелени Таленат. Пријави се! Планета Земља те треба!
Датум објаве: 14.05.2019 10:30 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Влада Савезне Републике Њемачке вас позива да пријавите свој пројекат и да своје истраживање покажете широј јавности. Искористите могућност да разговарате са реномираним стручњацима и да своје истраживање спроведете у Њемачкој. Постани Зелени Таленат и искористи прилику да промовишеш своју идеју и да се повежеш са изванредном мрежом одличних научника.

Овогодишњи посебни фокус је на питање како дигитализација може промовисати више одрживости у науци и нашим друштвима. Мото такмичења за 2019. годину је „Паметна зелена планета – рјешења за одрживу будућност“.

Апликације су добродошле из свих дисциплина, а истраживање не мора имати директну везу са дигитализацијом. Буди изабран од стране жирија реномираних њемачких стручњака чиме добијаш јединствен приступ њемачкој истраживачкој мрежи. Пријави се! Планета Земља те треба!

У протеклих десет година програм “Греен Талентс – Интернатионал Форум фор Хигх Потентиалс ин Сустаинабле Девелопмент” је у организацији Федералног министарства образовања и истраживања Њемачке. Програм је усјешно подстакао глобалну размјену иновативних зелених идеја у области одрживости.

Од 2009. године, 232 истакнута научника из 65 земаља награђена су за своја постигнуц́а и допринос одрживом развоју њихових заједница, земаља и друштава.

Могу се пријавити студенти мастер студија, докторанди, постдокторанди, као и млади професионалци, са не више од три године професионалног радног искуства. Кандидати морају добро познавати енглески језик и имати висок просјек оцјена на студијама. Такође, у разматрање ће се узети само захтјеви од не-њемачких држављана или становника.

За више информација посјетите сајт www.греенталентс.де