Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење Министарства науке: Резултати 3 тачке Конкурса из домена Програма за подстицање иновативних стартапова

Саопштење Министарства науке: Резултати 3 тачке Конкурса из домена Програма за подстицање иновативних стартапова
Датум објаве: 29.05.2019 13:48 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У оквиру 3 нове тачке Конкурса за суфинансирање научноистраживачке и иновационе дјелатности у 2019. години, а на основу предлога комисије која је оцјењивала пристигле пријаве, Министарство науке ће подржати 12 пројеката, док су 3 пројекта одбијена. Нове тачке конкурса су мјере уведене на основу Програма подстицања иновативних стартапова у Црној Гори. Вриједност подршке је 50.700 €.

Напомињемо, 3 нове тачке Конкурса су сљедеће:

12 - Суфинансирање активности намијењених подстицању иновационе културе

13 - Суфинансирање реализације интензивних едукативних програма (љетњих и зимских школа за студенте и младе професионалце) у областима паметне специјализације Црне Горе

14 - Суфинансирање програма „Гостујући предавачи“ на универзитетима у Црној Гори, у областима паметне специјализације Црне Горе

Комисија Министарства науке за оцјену пријава утврдила је праг пролазности на 70 од максималних 100 поена, гдје ће пројекти од 90 – 100 поена бити финансирани са пуним траженим износом, пројекти од 80 – 90 поена ће бити финансирани са 90% од траженог износа, а пројекти од 70 – 80 поена ће бити финансирани до 80% од траженог износа и у зависности од испуњености услова Конкурса и образложења буџетских ставки.

Како нијесу потрошена укупно опредијељена средства за ове намјене, Министарство науке продужава рок за подношење пријава за све три тачке, до утрошка планираних средстава. Пријаве у наставку Конкурса ће бити индивидуално разматране.

Текст Конкурса може се пронаћи ОВДЈЕ

Табела одобрених и одбијених пројеката.пдф