Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У Министарству науке 16 милиона еура за пројекте

У Министарству науке 16 милиона еура за пројекте
Датум објаве: 04.06.2019 14:53 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке објавило је публикацију о пројектима које је финансирало у периоду од 2017. до маја 2019. године. Поменути период обиљежио је значајан број пројеката који су од велике важности за напредак нашег друштва. Укупна сума финансираних пројеката износи око 16 милиона еура од чега је Министарство науке финансирало преко 11 милиона.

Брошура садржи програме и инструменте кроз које је министарство финансирало пројекте, као што су: иновативни пројекти, научноистраживачки, Хоризонт 2020, ЕУРЕКА програм, програм учешћа у међународним инфраструктурама, ИАЕА, билатералу, као и стипендије за докторска истраживања. Брошура која представља круну двогодишњег рада приказује најбитније информације везане за пројекте као што су носилац пројекта, област њиховог истраживања, назив пројекта и сума која је издвојена за реализацију.

Министарство науке сваке године спроводи бројне конкурсе на којима најбоље оцијењени програми добијају финансијску подршку, а циљ брошуре је да учини видљивијим пројекте који се финанасирају кроз различите инструменте министарства, с намјером отварања нових путева колаборација на националном и међународном плану.

Посебно смо поносни на стипендије за докторска истраживања која омогућавају младим људима да своју каријеру усмјере ка истраживачком раду. Повећањем броја младих научника на територији Црне Горе радимо на јачању људских капацитета, који су нам неопходни у намјери креирања друштва базираног на знању.

Министарство науке остаје посвећено подстицању научноистраживачке дјелатности, пружању подршке добрим и квалитетним идејама, као и финансирају оних пројеката чија реализација има практичну примјену у друштву.

Брошуру можете преузети ОВДЈЕ