Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан Инфодан за Х2020 МСЦА позив „Индивидуалне стипендије“

Одржан Инфодан за Х2020 МСЦА позив „Индивидуалне стипендије“
Датум објаве: 11.07.2019 15:41 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке   
Инфодан за Марија Склодовска Кири акције на тему позива „Индивидуалне стипендије“ одржан је данас у просторијама Министарства науке.

Националне контакт особе за Марија Склодовска Кири Акције у оквиру ЕУ Оквирног програма за истраживања и иновације „Хоризонт 2020“, Филип Петровић и Маријета Барјактаровић Ланзарди, представили су врсте индивидуалних стипендија и услове за пријављивање, док су фокус ставили на начин представљања истраживача, њиховог истраживачког рада и пројектних идеја приликом тражења институција домаћина, указали на оптималне инстументе повезивања са овим институцијама, као и детаље Пријавног формулара. Посебан аспект био је посвећен тзв. wиденинг стипендијама, као посебном подстицају за мобилност у државама које слабије привлаче фондове за мобилност у њиховим научноистраживачким установама и привредном сектору.

Догађај су посјетили искусни истраживачи чија питања су претежно била усмјерена на детаље сарадње са ментором током процеса припреме пројектне пријаве, детаље појединих позива институција које су изразиле интересовање да буду институција домаћин, финансијске аспекте управљања стипендијом, али и специфичне сегменте Пријавног формулара.

Презентацију са догађаја можете преузети ОВДЈЕ

Подсјећамо да је Европска комисија објавиља овај позив 11. априла 2019. године, као и да све потребне информације можете погледати на сљедећој wеб страници: хттп://www.мна.гов.ме/министарство/Хоризонт2020/198342/Објављен-позив-за-Марија-Склодовска-Кири-индивидуалне-стипендије-за-искусне-истразиваце.хтмл