Manja slova Veća slova RSS
>

Produžen rok za podnošenje prijava na Konkurs za sufinansiranje NIID 2019.

Produžen rok za podnošenje prijava na Konkurs za sufinansiranje NIID 2019.
Datum objave: 19.07.2019 14:43 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke je produžilo rok za podnošenje prijava po tačkama 12, 13 i 14 Konkursa za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti 2019. do utroška rasploživih sredstava.

Podsjećamo da je Ministarstvo nauke Crne Gore raspisalo Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti 4. februara 2019. godine u iznosu od 550.000 eura.

Konkurs predstavlja jedan od ključnih mehanizama za podršku naučnoistraživačkoj zajednici, u segmentima gdje je procijenjeno da je naučnicima i istraživačima iz Crne Gore, na osnovu prethodnih iskustava, podrška najviše potrebna.

Iznos sredstava koji je dostupan putem konkursa ove godine veći je u odnosu na prethodni period.

Realizacijom ovakvih posebnih instrumenata podrške, Vlada Crne Gore i Ministarstvo nauke otvaraju mogućnost svim učesnicima u naučnoistraživačkom životu Crne Gore da osnaže svoj rad učešćem na konferencijama, organizacijom naučnih konferencija u Crnoj Gori, publikovanjem radova u časopisima s otvorenim pristupom, uređivanjem domaćih naučnih časopisa visokog kvaliteta, zaštitom pronalazaka, mobilnošću u razvijenije institucije, prijemom gostujućih predavača, organizacijom promotivnih događaja u oblasti nauke i inovacija, kao i povezivanjem sa inostranim partnerima putem međunarodnih programa. Konkursom se takođe nagrađuju istraživači, koji su završili doktorske studije.

Konkursom su prepoznate nove mogućnosti u odnosu na protekle godine, tako da uključuje podršku predviđenu nedavno usvojenim Programom podsticanja inovativnih startapova.

Prijavljivanje na konkurs se vrši elektronskim putem.

Opširnije o konkursu možete pogledati OVDJE