Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Продужен рок за подношење пријава на Конкурс за суфинансирање НИИД 2019.

Продужен рок за подношење пријава на Конкурс за суфинансирање НИИД 2019.
Датум објаве: 19.07.2019 14:43 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке је продужило рок за подношење пријава по тачкама 12, 13 и 14 Конкурса за суфинансирање научноистраживачке и иновативне дјелатности 2019. до утрошка распложивих средстава.

Подсјећамо да је Министарство науке Црне Горе расписало Конкурс за суфинансирање научноистраживачке и иновативне дјелатности 4. фебруара 2019. године у износу од 550.000 еура.

Конкурс представља један од кључних механизама за подршку научноистраживачкој заједници, у сегментима гдје је процијењено да је научницима и истраживачима из Црне Горе, на основу претходних искустава, подршка највише потребна.

Износ средстава који је доступан путем конкурса ове године већи је у односу на претходни период.

Реализацијом оваквих посебних инструмената подршке, Влада Црне Горе и Министарство науке отварају могућност свим учесницима у научноистраживачком животу Црне Горе да оснаже свој рад учешћем на конференцијама, организацијом научних конференција у Црној Гори, публиковањем радова у часописима с отвореним приступом, уређивањем домаћих научних часописа високог квалитета, заштитом проналазака, мобилношћу у развијеније институције, пријемом гостујућих предавача, организацијом промотивних догађаја у области науке и иновација, као и повезивањем са иностраним партнерима путем међународних програма. Конкурсом се такође награђују истраживачи, који су завршили докторске студије.

Конкурсом су препознате нове могућности у односу на протекле године, тако да укључује подршку предвиђену недавно усвојеним Програмом подстицања иновативних стартапова.

Пријављивање на конкурс се врши електронским путем.

Опширније о конкурсу можете погледати ОВДЈЕ