Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Дамјановић на састанку ‘Стратешки дијалог на Западном Балкану’ у организацији Свјетског економског форума, 28.августа 2019. у Женеви

Министарка Дамјановић на састанку ‘Стратешки дијалог на Западном Балкану’ у организацији Свјетског економског форума, 28.августа 2019. у Женеви
Датум објаве: 26.08.2019 11:31 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Након четири успјешна састанка о будуц́ности региона Западног Балкана, Wорлд Ецономиц Форум (СЕФ) је позвао представнике влада земаља западног Балкана, као и представнике међународне заједнице и невладиних организација из Региона, да у свом сједишту у Женеви 28. августа 2019.године, на свеобухватан и темљан начин дискутују о примјени акционих ставки договорених и потписаних од стране лидера Региона на Женевском састанку у октобру 2018.године. Овом састанку Управног одбора СЕФ присуствоваће и министарка науке Црне Горе - др. Сања Дамјановић.

Састанак ц́е пружити прилику да се детаљно разговара о амбицијама колаборације СЕФ према Западном Балкану као и да се учесницима представе активности Регионалног центра за четврту индустријску револуцију (Ц4ИР) кроз модалитете функционисања Центра и пројекте који су приоритетни за Регион. Поред Убрзавања конкурентности и иновација, биће говора и о осталим темама попут Центра за цyбер безбједност, Глобалне алијансе за олакшавање трговине и Иницијативе за партнерство против корупције.

Упоредо са расправом о кључним изазовима и могуц́ностима за унапређење перспектива раста и развоја, чланови Управног одбора такође ц́е идентификовати најбоље праксе за реализацију комуникације и изградње компромиса у наредним корацима овог Стратешког дијалога који ће наставити да служи у корист Региона. Подсјетимо, Стратешки дијалог на Западном Балкану је процес који је почео у Давосу у јануару 2018.године са циљем да помогне партнерима западног Балкана да се подигне економски раст и животни стандард.

Министарство науке