Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Љетња школа МОЛЕКУЛАРНЕ БИОЛОГИЈЕ у Котору од 9-11.септембра

Најава: Љетња школа МОЛЕКУЛАРНЕ БИОЛОГИЈЕ у Котору од 9-11.септембра
Датум објаве: 06.09.2019 17:17 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Љетња школа из области молекуларне биологије ће се одржати следеће седмице, од 9. до 11. септембра у Институту за биологију мора у Котору.

Министарство науке Црне Горе организује ову љетњу школу у сарадњи са ЕМБЛ-ом (Еуропеан Молецулар Биологy Лабораториес) и Институтом за биологију мора (Универзитет Црне Горе).

Љетња школа молекуларне биологије је намијењења најбољим студентима биолошких, медицинских и биотехничких наука а отвориће је др Детлев Арендт.  Др Арендт и његов тим се баве истраживањем једноставних морских организама, и њихових ћелија од којих су грађени, како би објаснили поријекло и еволуцију како нервног ткива тако и појаву комплексне грађе сложених организама, у оквиру ЕМБЛ-овог истраживачког кампуса у Хајделбергу.

Тема овогодишње школе је “Секвенционирање једарног материјала појединачних ћелија” (Сингле Целл Сеqуенцинг) и представља јединствену прилику да се наши студенти упознају са најсавременијим техникама истраживања у биологији, са дисоцијацијом експерименталних организама на појединачне ћелије и проучавањем тако раздвојених ћелија.