Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Ljetnja škola MOLEKULARNE BIOLOGIJE u Kotoru od 9-11.septembra

Najava: Ljetnja škola MOLEKULARNE BIOLOGIJE u Kotoru od 9-11.septembra
Datum objave: 06.09.2019 17:17 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ljetnja škola iz oblasti molekularne biologije će se održati sledeće sedmice, od 9. do 11. septembra u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje ovu ljetnju školu u saradnji sa EMBL-om (European Molecular Biology Laboratories) i Institutom za biologiju mora (Univerzitet Crne Gore).

Ljetnja škola molekularne biologije je namijenjenja najboljim studentima bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka a otvoriće je dr Detlev Arendt.  Dr Arendt i njegov tim se bave istraživanjem jednostavnih morskih organizama, i njihovih ćelija od kojih su građeni, kako bi objasnili porijeklo i evoluciju kako nervnog tkiva tako i pojavu kompleksne građe složenih organizama, u okviru EMBL-ovog istraživačkog kampusa u Hajdelbergu.

Tema ovogodišnje škole je “Sekvencioniranje jedarnog materijala pojedinačnih ćelija” (Single Cell Sequencing) i predstavlja jedinstvenu priliku da se naši studenti upoznaju sa najsavremenijim tehnikama istraživanja u biologiji, sa disocijacijom eksperimentalnih organizama na pojedinačne ćelije i proučavanjem tako razdvojenih ćelija.