Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: ICGEB Radionica, Podgorica 19. novembar 2019.

Najava: ICGEB Radionica, Podgorica 19. novembar 2019.
Datum objave: 05.11.2019 14:09 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke u saradnji sa Centrom za genetički inženjering i biotehnologiju (ICGEB) iz Trsta, organizuje Radionicu o mogućnostima koje Centar nudi zemljama članicama. Radionica je dio prve visoke posjete Generalnog direktora ICGEB-a gospodina, Lorensa Banksa (Lawrence Banks) sa saradnicima, Crnoj Gori.

Prisutni će imati priliku da se informišu o programima ICGEB-a i na licu mjesta dobiju detaljne instrukcije o načinu i mogućnostima učešća u jedinstvenim aktivnostima koje ovaj Centar nudi: stipendije, sastanci i kursevi, grantovi, transfer tehnologija, biološka bezbjednost.

Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju sa sjedištem u Trstu, Republika Italija predstavlja međunarodnu organizaciju koja je dio sistema UN, osnovanu pod okriljem Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO), 1983. godine, a koja posjeduje sopstvene laboratorije za biotehnologiju, kako u Trstu, tako i u Južnoj Africi. Organizovana je po sistemu Centra izvrsnosti za istraživanje, obuku i transfer tehnologija ka privredi, sa ciljem podrške ostvarenju ciljeva održivog globalnog razvoja. Sprovodi istraživanja u oblastima virologije, parazitskih bolesti, vakcina, kardiovaskularnih bolesti, imunologije, molekularne genetike, neurobiologije, malignih bolesti, industrijske biotehnologije i poboljšanja usjeva.

Radionica će biti održana u zgradi Rektorata (Plava sala), 19. novembra 2019. sa početkom u 10:00h.

Agendu možete preuzeti ovdje.

Za prijavu učešća kao i za dodatne informacije možete se obratiti Direkciji za međunarodne programe i evropske integracije na e mail adresu: ivana.lagator@mna.gov.me ili na broj tel: 020 405 371.

Učešće je potrebno prijaviti najkasnije do 13. novembra 2019.