Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: ИЦГЕБ Радионица, Подгорица 19. новембар 2019.

Најава: ИЦГЕБ Радионица, Подгорица 19. новембар 2019.
Датум објаве: 05.11.2019 14:09 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке у сарадњи са Центром за генетички инжењеринг и биотехнологију (ИЦГЕБ) из Трста, организује Радионицу о могућностима које Центар нуди земљама чланицама. Радионица је дио прве високе посјете Генералног директора ИЦГЕБ-а господина, Лоренса Банкса (Лаwренце Банкс) са сарадницима, Црној Гори.

Присутни ће имати прилику да се информишу о програмима ИЦГЕБ-а и на лицу мјеста добију детаљне инструкције о начину и могућностима учешћа у јединственим активностима које овај Центар нуди: стипендије, састанци и курсеви, грантови, трансфер технологија, биолошка безбједност.

Међународни центар за генетски инжењеринг и биотехнологију са сједиштем у Трсту, Република Италија представља међународну организацију која је дио система УН, основану под окриљем Организације за индустријски развој (УНИДО), 1983. године, а која посједује сопствене лабораторије за биотехнологију, како у Трсту, тако и у Јужној Африци. Организована је по систему Центра изврсности за истраживање, обуку и трансфер технологија ка привреди, са циљем подршке остварењу циљева одрживог глобалног развоја. Спроводи истраживања у областима вирологије, паразитских болести, вакцина, кардиоваскуларних болести, имунологије, молекуларне генетике, неуробиологије, малигних болести, индустријске биотехнологије и побољшања усјева.

Радионица ће бити одржана у згради Ректората (Плава сала), 19. новембра 2019. са почетком у 10:00х.

Агенду можете преузети овдје.

За пријаву учешћа као и за додатне информације можете се обратити Дирекцији за међународне програме и европске интеграције на е маил адресу: ивана.лагатор@мна.гов.ме или на број тел: 020 405 371.

Учешће је потребно пријавити најкасније до 13. новембра 2019.