Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Damjanović u posjeti Sloveniji povodom regionalnog projekta SEEIIST

Ministarka Damjanović u posjeti Sloveniji povodom regionalnog projekta SEEIIST
Datum objave: 21.01.2020 14:00 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, učestvovaće i predsjedavaće Sedmim sastankom Upravnog odbora za Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope, koji će biti održan 24. januara 2020. godine u Ljubljani, Republika Slovenija.

Sastanku će prethoditi poseban događaj na Institutu Jožef Stefan sa ciljem da se SEEIIST projekat predstavi naučnoj, medicinskoj i biznis zajednici Slovenije. Ovaj događaj će se održati 23. januara, više OVDJE

Cilj sedmog sastanka Upravnog odbora je razmatranje dosadašnjih i utvrđivanje daljih aktivnosti na SEEIIST projektu, s posebnom pažnjom na pripremi Međunarodnog ugovora koji će definisati dugoročni pravni status Instituta. Pored toga, razmotriće se aplikacija za dodatna sredstva od 3 miliona eura kroz poseban poziv u okviru EU Horizont 2020, neophodnih, prije svega, za realizaciju tehničke specifikacije projekta koji će biti tehnološki napredniji u odnosu na postojeće centre, kao i pozicioniranje SEEIIST projekta na Mapi puta Evropskog foruma za istraživačku infrastrukturu (ESFRI – European Strategic Forum Research Infrastructure Roadmap), koji bi omogućio šansu da se obezbijede fondovi iz EU strukturnih, kohezionih i drugih fondova za investicije do 200 miliona eura. 
 
MINISTARSTVO NAUKE