Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана отворена врата на тему: Паметни, зелени и интегрисани транспорт

Одржана отворена врата на тему: Паметни, зелени и интегрисани транспорт
Датум објаве: 17.12.2015 15:03 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У склопу активности које Министарсто науке континуирано спроводи на плану промоције ЕУ Оквирног програма за истраживање и иновације Хоризонт 2020, данас, 17. децембра 2015. године, одржана су „Отворена врата за Хоризонт 2020“ на тему Паметни, зелени и интегрисани транспорт.

Након уводне ријечи Снежане Вукотић која је упознала присутне са Програмом и новим инструментима његове промоције, које спроводи Министарство науке у сарадњи са мрежом Националних контакт особа, члан програмског одбора за ову област и уједно и Национална контакт особа доц.др Деда Ђеловић, истакао је да је свима циљ да заједничким ангажовањем, како НЦП-ија, тако и Министарства науке и потенцијалних учесника, повећамо учешће у овом Програму.

Одржана је и презентација о могућностима програма, представљен Радни програм за 206/17. годину, а било је ријечи и о отвреним позивима за 2016. годину.

Сугерисани су конкретни предлози у циљу активнијег приступа и повећања уцешћа насих институција у самом Програму.

Представник Агенције за цивилно ваздухопловство, г. Александар Ђорђевић, надзорник за мрежу ваздушних путева, обавијестио је да Агенција, као партнер, има одобрен пројекат за суфинансирање у оквиру Радног програм за 2014. годину, те да је реализција започета у марту ове године. Такође је истакао да се нада да ће у наредном двогодишњем Радном програму за 2016/17. пронаћи позив за који би се евентуално пријавили.

Радни програм за конфигурацију “Паметни, зелени и интегрисани траспорт“ за 2016/17. Можете преузети овдје.

Отвореним позивима за кандидовање пројеката се мозе приступити путем сљедецег линка.