Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство науке у сарадњи са Европском комисијом организује Инфо дан за Мариа Склодоwска Кири Акције у оквиру Хоризонт-а 2020

Министарство науке у сарадњи са Европском комисијом организује  Инфо дан за Мариа Склодоwска Кири Акције у оквиру Хоризонт-а 2020
Датум објаве: 15.06.2016 15:03 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке, у сарадњи са Европском комисијом - Генералним директоратом за образовање и културу, 21. јуна 2016. године у Подгорици (плава сала Ректората Универзитета Црне Горе), организоваће Инфо дан за област „Мариа Склодоwска Кири Акције-МСЦА“ као једну од значајних области ЕУ Оквирног програма за истраживање и иновације „Хоризонт 2020“ (2014-2020). Циљ одржавања једног оваквог догађаја је упознавање са програмом „Мариа Склодоwска Кири Акције“ као и могућностима које он нуди кроз обезбјеђење грантова за истраживаче, како оне младе тако и оне са искуством,чиме се јача транснационална, интерсекторска и интердисциплинарна мобилност.
Програм МСЦА такође омогућава научним и истраживачким организацијама попут универзитета, истраживачких центара, али и компанија, које имају сектор истраживања и развоја да угосте талентоване стране истраживаче те кроз то да креирају стратешка партнерства са водећим свјетским институцијама.

Регистрације је отворена до 16. јуна 2016. године и врши се на сљедећем линку: хттпс://мсца-ассоциатион.теамwорк.фр/. Догађај је отворен за све заинтересоване, тако да је омогућена и регистрација на лицу мјеста.

Више детаља о самом програму МСЦА може се видјети на сљедећем линку: хттпс://ец.еуропа.еу/программес/хоризон2020/ен/х2020-сецтион/марие-склодоwска-цурие-ацтионс.

Агенду Инфо дана можете преузети овдје