Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почиње имплементација пројекта за подршку учешћа у Хоризонту 2020

Почиње имплементација пројекта за подршку учешћа у Хоризонту 2020
Датум објаве: 09.02.2017 15:51 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У вези са почетком имплементације Оквирног уговора за јачање националног учешћа у ЕУ Оквирном програму за истраживање и иновације „Хоризонт 2020“ (2014-2020), дана 08. фебруара 2017. године одржан је први састанак представника Министарства науке, Делегације европске уније и Министарства финансија-Генералног директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, са водећим експертом на пројекту, Алекс Перси Смитом (Алеx Перцy-Смитх). На састанку су дефинисане смјернице за реализацију предстојећих активности на пројекту, у складу са већ дефинисаним циљевима самог пројекта.

Оквирни уговор (Фрамеwорк Цонтрацт-ФWЦ) садржи двије компоненте и то: развој постојећих пројектних идеја за област: здравље људи, информационо-комуникационе технологије и пољопривреда/безбједност хране те опште обуке за припрему успјешних пројеката у Хоризонт-у 2020 (шест циклуса обука).

Министарство науке ће, позив за потенцијалне апликанте, за прву компоненту Пројекта, објавити почетком наредне седмице, док је објава позива за другу компоненту (опште обуке) планирана за март мјесец т.г.

Наведени Оквирни уговор се реализује у оквиру Програма предприступне помоћи ЕУ Црној Гори (ИПА), кроз Оперативни програм „Развој људских ресурса“ 2012-2013, у укупној вриједности од 299.000,00 ЕУР-а.