Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ЕУ оквирни програм Марија Склодовска Кири - Одржан Инфодан за позиве РИСЕ И ИФ

ЕУ оквирни програм Марија Склодовска Кири - Одржан Инфодан за позиве РИСЕ И ИФ
Датум објаве: 12.02.2018 14:12 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке Министарство науке


Министарство науке одржало је данас Инфодан за два позива у оквиру Марија Кири Акција у просторијама Министарства, који је отпочео обиљежавањем Међународног дана жена и дјевојака у науци.

Учеснике је поздравила Бранка Жижић, НЦП координатор за ЕУ програм за истраживања и иновације ХОРИЗОНТ 2020, осврнувши се кратко на учешће Црне Горе у овом програму, са фокусом на Марија Склодовска Кири Акције, те представила мрежу националних контакт особа (НЦП) у Црној Гори.
Министарство науке Министарство науке
Актуелни позив Размјена истраживачког и иновативног особља (РИСЕ) презентовала је Жоана Силва, представница Истраживачке извршне агенције (РЕА) у Европској комисији. Г-ђа Силва је присутнима приближила услове пријављивања за овај позив, начин припреме буџета, примјере РИСЕ пројеката, као и нови инструмент на порталу за претрагу партнера.

Рок за подношење пројектних приједлога за овај позив истиче 21. марта 2018. године.
Министарство науке Министарство науке
Услове пријављивања за позив који се односи на Индивидуалне стипендије (ИФ), врсте стипендија, начине претраге институција домаћина, финансијске аспекте пројектне пријаве и дјелове пријаве представили су Маријета Барјактаровић Ланзарди и Филип Петровић, НЦП за Марије Склодовска Кири Акције.

Позив ће бити отворен 12. априла 2018. године, док је рок за пријављивање 12. септембар 2018. године.

Презентације са Инфодана доступне су овдје:

МСЦА-ИФ-2018.пдф
РИСЕ Монтенегро.пдф

Користимо прилику да обавијестимо све заинтересоване да је Састанак координатора за РИСЕ пројекте одржан 18-19. јануара 2018. године у Бриселу. На сљедећој wеб страници можете преузети материјале са овог догађаја: хттпс://ец.еуропа.еу/ресеарцх/мариецуриеацтионс/евентс/ресеарцх-анд-инноватион-стафф-еxцханге-рисе-цоординаторс-даy-18-анд-19-јануарy-2018_ен