Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Подршка за учешће на ЈРЦ радионици „Утицај аутоматизованих возила на капацитете путева и саобраћајну ефикасност“, 07-08. октобар 2019. године, Мађарска

Подршка за учешће на ЈРЦ радионици „Утицај аутоматизованих возила на капацитете путева и саобраћајну ефикасност“, 07-08. октобар 2019. године, Мађарска
Датум објаве: 28.05.2019 13:14 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Унапређење саобраћајне ефикасности је један од највећих циљева Европске уније, а аутоматизована и аутономна возила (ЦАВс), која су сигурнија и енергетски ефикаснија, могу значајно допринијети остварењу овог циља.

Удружени истраживачки центар (ЈРЦ) Европске комисије организује дводневну радионицу на тему „Утицај аутоматизованих возила на капацитете путева и саобраћајну ефикасност“, 07-08. октобра 2019. године, у тестној зони за ЦАВс - ЗалаЗоне, Мађарској.

Циљеви радионице су:

• Представљање тренутне стратегије ЕУ у овој области.

• Представљање материјала прикупљеног од стране научноистраживачке заједнице о утицају ЦАВс на капацитете путева и саобраћајну ефикасност.

• Размјена мишљења на тему будућих трендова у сектору друмског саобраћаја са посебним фокусом на ситуацију у земљама Западног Балкана.

ЈРЦ ће подржати кандидате из придружених земаља, међу којима је Црна Гора, на начин што ће одабраним кандидатима, покрити трошкове пута и смјештаја.

За овај грант ЈРЦ-ија могу се пријавити: експерти, научници, истраживачи, професори, државни службеници и сви они који обављају дјелатност у сектору машинског/електро/саобраћајног/енергетског инжињеринга.

Потребно је да заинтересовани кандидати прошаљу ЦВ и Мотивационо писмо на енглеском језику на сљедећу е-маил адресу: ЈРЦ-ЕИ-ЦЦАМ@ец.еуропа.еу

Рок за достављање пријава је 15. јул 2019. године.

Програм Радионице можете преузети ОВДЈЕ

Више информација о Радионици можете преузети на сљедећем wеб сајту: хттпс://ец.еуропа.еу/јрц/ен/евент/wорксхоп/импацт-цоннецтед-анд-аутоматед-вехицлес-роад-цапацитy-анд-транспорт-еффициенцy