Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почиње са радом Одсјек Марија Кири Алумни асоцијације за Западни Балкан

Почиње са радом Одсјек Марија Кири Алумни асоцијације за Западни Балкан
Датум објаве: 03.06.2019 10:47 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Марија Кири Алумни асоцијација (МЦАА) је глобална мрежа научника који су користили или тренутно користе програме Европске уније, из оквира Хоризонт 2020, под називом “Акције Марија Склодовска Кири”. Циљ асоцијације је да унапређује и развија научну политику и подстиче повезивање науке, привреде и друштва у цјелини.


Недавно формиран одсјек асоцијације за Западни Балкан, окупља алумне широм региона са циљем унапређења сарадње у региону и креирања снажне платформе за рјешавање изазова и коришћење могућности које су пред научницима и науком у Југоисточној Европи. Посебно, одсјек је веома посвећен подизању профила и истраживању релевантности програма “Марија Склодовска Кири акције” у региону Западног Балкана. Жели се постићи да се више талентованих истраживача свих генерација из региона укључи и аплицира за разне врсте пројеката у оквиру овог програма.

Иницијални састанак одсјека Марија Кири Алумни асоцијације за Западни Балкан, одржаће се 7. јуна у Подгорици, и представљаће прилику да се оснивачи одсјека окупе и разговарају о тренутном статусу науке у региону, као и да направе план активности за наредну годину. Једна од тачака дискусије ће бити и укључење у Генералну скупштину асоцијације, у марту следеће године, у Загребу и ЕСОФ 2020, који ће се сљедеће године, у јулу, одржати у Трсту и који ће посебан фокус имати на регији Западног Балкана.

Агенда састанка може се преузети ОВДЈЕ