Manja slova Veća slova RSS
>

Održan Infodan za H2020 MSCA poziv „Individualne stipendije“

Održan Infodan za H2020 MSCA poziv „Individualne stipendije“
Datum objave: 11.07.2019 15:41 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke   
Infodan za Marija Sklodovska Kiri akcije na temu poziva „Individualne stipendije“ održan je danas u prostorijama Ministarstva nauke.

Nacionalne kontakt osobe za Marija Sklodovska Kiri Akcije u okviru EU Okvirnog programa za istraživanja i inovacije „Horizont 2020“, Filip Petrović i Marijeta Barjaktarović Lanzardi, predstavili su vrste individualnih stipendija i uslove za prijavljivanje, dok su fokus stavili na način predstavljanja istraživača, njihovog istraživačkog rada i projektnih ideja prilikom traženja institucija domaćina, ukazali na optimalne instumente povezivanja sa ovim institucijama, kao i detalje Prijavnog formulara. Poseban aspekt bio je posvećen tzv. widening stipendijama, kao posebnom podsticaju za mobilnost u državama koje slabije privlače fondove za mobilnost u njihovim naučnoistraživačkim ustanovama i privrednom sektoru.

Događaj su posjetili iskusni istraživači čija pitanja su pretežno bila usmjerena na detalje saradnje sa mentorom tokom procesa pripreme projektne prijave, detalje pojedinih poziva institucija koje su izrazile interesovanje da budu institucija domaćin, finansijske aspekte upravljanja stipendijom, ali i specifične segmente Prijavnog formulara.

Prezentaciju sa događaja možete preuzeti OVDJE

Podsjećamo da je Evropska komisija objavilja ovaj poziv 11. aprila 2019. godine, kao i da sve potrebne informacije možete pogledati na sljedećoj web stranici: http://www.mna.gov.me/ministarstvo/Horizont2020/198342/Objavljen-poziv-za-Marija-Sklodovska-Kiri-individualne-stipendije-za-iskusne-istrazivace.html