Manja slova Veća slova RSS
>

Efikasna tranzicija ka društvu znanja kroz preduzetničko-inovacioni ekosistem

Efikasna tranzicija ka društvu znanja kroz preduzetničko-inovacioni ekosistem
Datum objave: 12.03.2019 10:18 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


U Podgorici će se 25. marta, od 9.30h do 16h, održati konferencija „Ka preduzetničko-inovacionom ekosistemu u Crnoj Gori“.

Konferencija se organizuje povodom završetka EU projekta „Horizont 2020 – Podrška razvoju politika - Posebna podrška Crnoj Gori“.

Projekat naslovljen „Ka Preduzetničko-inovacionom ekosistemu Crne Gore“ pokrenut je u junu 2018. godine, dok su već u drugoj polovini iste godine preduzete intenzivne aktivnosti kako od strane angažovanih eksperata EU tako i od projektnog tima u Crnoj Gori. Događaj označava finalizaciju projekta i predstavlja priliku da se predstave njegovi rezultati, ali i da se s akterima iz Crne Gore i inostranstva pokrene diskusija o realizaciji preporuka i uspostavljanju efikasnog preduzetničko-inovacionog ekosistema.

Na konferenciji će učestvovati govornici na najvišem nivou: predsjednik Vlade Crne Gore, g. Duško Marković, zamjenica generalnog direktora za istraživanja i inovacije Evropske komisije, gđa Signe Ratso, ministarka nauke, gđa Sanja Damjanović, eksperti EU angažovani na projektu, kao i drugi istaknuti gosti iz različitih sektora. Događaj će napraviti prostor za otvorenu diskusiju o predmetnoj temi s najaktivnijim akterima u inovativnoj zajednici Crne Gore i pomoći u boljoj implementaciji Programa podsticanja inovativnih startapova, koji je Vlada usvojila u decembru prošle godine. Poseban gost i govornik je emeritus profesor Nebojša Nakićenović, iz Beča.

Agendu događaja možete preuzeti OVDJE