Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Аустрије за период 2019- 2020. година

Најава: Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Аустрије за период 2019- 2020. година
Датум објаве: 13.04.2018 12:53 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


На основу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Аустрије о научној и технолошкој сарадњи, од 10. јуна 2009. године, Протокола са трећег засиједања Мјешовите комисије за научну и технолошку сарадњу између Црне Горе и Републике Аустрије, потписаног 6. октобра 2015. године, Министарство науке Црне Горе објављује Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Аустрије за период 2019-2020. година.

Предмет овог Конкурса је суфинансирање међусобних посјета (трошкови смјештаја и боравка) истраживача из Црне Горе и истраживача из Републике Аустрије, који ће реализовати заједничке истраживачке пројекте (у даљем тексту: билатералне пројекте) за период 2019-2020. година.

Ово је четврти пут за редом како се отвара могућност нашим научницима и научно-истраживачким тимовима да са колегама из Републике Аустрије раде на заједничким пројектима, развијају мобилност, размјењују стечена знања и искуства и као резултат заједничког рада на пројекту аплицирају и учествују у европским програмима за науку и истраживање.

На Конкурс се могу пријавити носиоци научног истраживања који су уписани у Регистар Министарства науке Црне Горе. Пројекат мора испуњавати услове у складу са Законом о наоучноистраживачкој дјелатности као и утврђене критеријуме Министарства науке Црне Горе.

Вријеме извођења заједничких истраживачких пројеката је 2 године, а предвиђени рок за почетак је 01. јануар 2019. године, док је завршетак 01. децембар 2020. године.

Пријаве се са комплетном документацијом достављају електронским путем преко сајта Министарства науке.

Контакт особа у Министарству науке је мр Мартина Лукић, самостална савјетница ИИИ, Дирекција за међународне програме и европске интеграције (тел: 020/405-334; емаил: мартина.лукиц@мна.гов.ме)