Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Министарка Дамјановић на Самиту у Познању

Најава: Министарка Дамјановић на Самиту у Познању
Датум објаве: 05.07.2019 11:53 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке др Сања Дамјановић учествоваће данас на Самиту Берлинског процеса који се одржава у Познању у Пољској. Овогодишњи, шести, Самит Западног Балкана у оквиру Берлинског процеса фокусираће се на економске теме, агенду повезивања и резултате постигнуте у примјени Вишегодишњег акционог плана за стварање регионалног економског простора, као и на сарадњу цивилног сектора, предузетника. Уједно ће сагледати напредак у остварењу обавеза након Самита у Лондону.

Премијер Марковић ће потписати Меморандум о оквиру сарадње за Међународни институт за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ), којим се утврђује оквир сарадње учесница на пројекту, у сусрет отпочињања наредне фазе реализације пројекта, односно Фазе Студије дизајна.

Учешће на Самиту представља добру прилику за промоцију остварених резултата Црне Горе од одржавања прошлогодишњег Самита, као и прилику да се размотри пресјек стања везано за прогрес који је остварен на Западном Балкану кроз овај оквир регионалне сарадње.

Министарство науке