Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Дамјановић на догађају “Сциенце меетс парлиаментс"

Министарка Дамјановић на догађају “Сциенце меетс парлиаментс"
Датум објаве: 08.07.2019 14:55 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке др Сања Дамјановић учествоваће на догађају “Сциенце меетс парлиаментс” у сриједу 10. јула 2019.године у Дому Народне скупштине Републике Србије.

Догађај “Сциенце меетс парлиаментс” организује Центар за промоцију науке и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије, а под покровитељством Обједињеног истраживачког центра Европске комисије. Поменути догађај организује се у склопу обиљежавања Националног дана науке.

Организација оваквог догађаја први пут је препуштена држави која није чланица Европске уније, а замишљен је на тај начин и са идејом да се у оквиру једнодневних радионица сусретну, са једне стране, научници и истраживачи, а са друге стране, чланови парламента, доносиоци одлука али и представници грађанских удружења. Циљ догађаја је и подстицање дијалога између свих страна, као и отварање нових погледа када су у питању значај и мјесто науке приликом доношења политичких одлука и законских регулатива. Главна тема догађаја односи на утицај климатских промјена на друштво, али и на посебну адаптацију друштва на исте.