Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: ЕУ званична евалуација црногорске Стратегије паметне специјализације следеће недеље у Севиљи

Најава: ЕУ званична евалуација црногорске Стратегије паметне специјализације следеће недеље у Севиљи
Датум објаве: 21.10.2019 14:31 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Црна Гора, као земља која је највише напредовала када је у питању придружвање Европској унији, има шансу да званично буде прва држава која није чланица ЕУ28 а чија Стратегија паметне специјализације би могла бити верификована ускоро и на међународном нивоу.

Након незваничног зеленог сигнала Европске комисије у јуну 2019. године наша држава је на националном нивоу усвојила ову стратегију која представља кровну стратегију развоја једне земље. Посебно саслушање од стране великог броја ЕУ директората и јединица (ЈРЦ, ДГ РТД, ДГ НЕАР, ДГ ГРОWТХ, ДГ АГРИ) заказано је 29.октобра у Севиљи, Шпанији. Наш тим, који чине представници Министарства науке, Министарства економије, Министарства здравља, Министарства одрживог развоја и туризма, Министарство пољопривреде и руралног развоја и Канцеларије за европске интеграције (ИПА тим), треба да се избори да се ова стратегија крунише и на интернационалном нивоу.

Министарство науке

Паметна специјализација представља један од најзначајнијих стратешких докумената Црне Горе, дајући суштинску подршку економији и развоју нашег друштва, али и важну улазницу у породицу ЕУ.