Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo nauke uz podršku EU domaćin niza međunarodnih sastanaka o politikama istraživanja i inovacija

Ministarstvo nauke uz podršku EU domaćin niza međunarodnih sastanaka o politikama istraživanja i inovacija
Datum objave: 03.06.2013 09:52 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke, u periodu od 4 - 6 juna, biće domaćin niza međunarodnih sastanaka EU projekta: Koordinacija istraživačkih i inovacionih politika EU sa zemljama Zapadnog Balkana (WBC-INCO.NET), koji će se održati u hotelu Splendid, u Bečićima. Ovaj program finansira se iz najvećeg evropskog fonda za nauku – Sedmog okvirnog programa za istraživanje i tehnološki razvoj – FP7.

Među nizom sastanaka nesumnjivo najvažnija biće četrnaesta Upravljačka platforma za istraživanje zemalja Zapadnog Balkana, koja se održava 5 i 6. juna. Predsjedavajuće četrnaestom Upravljačkom platformom su Crna Gora, Evropska komisija i Irska.

Biće ovo izuzetna prilika da se zemlje Zapadnog Balkana upoznaju sa najznačajnijim aktivnostima u oblasti politika istraživanja koje su preduzete na nivou EU, a brojni učesnici iz Evropske komisije, međunarodnih organizacija poput Švajacrske naučne fondacije, Centralnoevropske inicijative, OECD-a, Regionalnog savjeta za saradnju, vladinih institucija, predstaviće mogućnosti koje nude fondovi EU i drugi međunarodni programi za unapređenje umrežavanja svih regionalnih aktera posvećenih tehnološkom razvoju, kako bi se osigurala efikasna saradnja.

Pozivamo medije da isprate ovaj događaj. Prije početka sastanka Upravljačke platforme, 05. juna u 13:30h, predstavnici Evropske komisije, međunarodnih organizacija i domaćih institucija daće izjave za medije.

Detaljnu Agendu Upravljačke platforme možete preuzeti ovdje: SP Agenda