Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство науке уз подршку ЕУ домаћин низа међународних састанака о политикама истраживања и иновација

Министарство науке уз подршку ЕУ домаћин низа међународних састанака о политикама истраживања и иновација
Датум објаве: 03.06.2013 09:52 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке, у периоду од 4 - 6 јуна, биће домаћин низа међународних састанака ЕУ пројекта: Координација истраживачких и иновационих политика ЕУ са земљама Западног Балкана (WБЦ-ИНЦО.НЕТ), који ће се одржати у хотелу Сплендид, у Бечићима. Овај програм финансира се из највећег европског фонда за науку – Седмог оквирног програма за истраживање и технолошки развој – ФП7.

Међу низом састанака несумњиво најважнија биће четрнаеста Управљачка платформа за истраживање земаља Западног Балкана, која се одржава 5 и 6. јуна. Предсједавајуће четрнаестом Управљачком платформом су Црна Гора, Европска комисија и Ирска.

Биће ово изузетна прилика да се земље Западног Балкана упознају са најзначајнијим активностима у области политика истраживања које су предузете на нивоу ЕУ, а бројни учесници из Европске комисије, међународних организација попут Швајацрске научне фондације, Централноевропске иницијативе, ОЕЦД-а, Регионалног савјета за сарадњу, владиних институција, представиће могућности које нуде фондови ЕУ и други међународни програми за унапређење умрежавања свих регионалних актера посвећених технолошком развоју, како би се осигурала ефикасна сарадња.

Позивамо медије да испрате овај догађај. Прије почетка састанка Управљачке платформе, 05. јуна у 13:30х, представници Европске комисије, међународних организација и домаћих институција даће изјаве за медије.

Детаљну Агенду Управљачке платформе можете преузети овдје: СП Агенда