Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Нови Конкурс за НИИД 2019. - Опредијељено 550.000 еура

Нови Конкурс за НИИД 2019. - Опредијељено 550.000 еура
Датум објаве: 04.02.2019 08:48 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке Црне Горе расписало је Конкурс за суфинансирање научноистраживачке и иновативне дјелатности у 2019. години, у износу од 550.000 еура.

Конкурс представља један од кључних механизама за подршку научноистраживачкој заједници, у сегментима гдје је процијењено да је научницима и истраживачима из Црне Горе, на основу претходних искустава, подршка највише потребна.

Износ средстава који је доступан путем конкурса ове године већи је у односу на претходни период.

Реализацијом оваквих посебних инструмената подршке, Влада Црне Горе и Министарство науке отварају могућност свим учесницима у научноистраживачком животу Црне Горе да оснаже свој рад учешћем на конференцијама, организацијом научних конференција у Црној Гори, публиковањем радова у часописима с отвореним приступом, уређивањем домаћих научних часописа високог квалитета, заштитом проналазака, мобилношћу у развијеније институције, пријемом гостујућих предавача, организацијом промотивних догађаја у области науке и иновација, као и повезивањем са иностраним партнерима путем међународних програма. Конкурсом се такође награђују истраживачИ, који су завршили докторске студије.

Конкурсом су препознате нове могућности у односу на протекле године, тако да укључује подршку предвиђену недавно усвојеним Програмом подстицања иновативних стартапова.

Пријављивање на конкурс се врши електронским путем.

Опширније о конкурсу можете погледати ОВДЈЕ