Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Престижни инкубатор високих технологија ИНиТС из Беча отвара конкурс за акцелерацију стартапова

Престижни инкубатор високих технологија ИНиТС из Беча отвара конкурс за акцелерацију стартапова
Датум објаве: 27.05.2019 10:33 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Један од водећих свјетских бизнис инкубатора усмјерених на иновације и високе технологије у области здравља, ИНиТС из Беча отвара конкурс за 100-дневни програм акцелерације за стартапове фокусиране на здраственој заштити и иновативним солуцијама у области здравља људи.

Са најмером да се убрза приступ иновативним рјешењима у области здравља као највећег друштвеног и економског изазова, један од најбољих свјетских академских инкубатора, ИНиТС у Бечу, у сарадњи са познатим мултинационалним компанијама попут Униqа, Боехрингер Ингелхеим, Пфизер, организује 100-дневни програм акцелерације за стартапове фокусиране на здраственој заштити и иновативним солуцијама у области здравља људи.

Програм је намијењен здравствено-технолошким стартаповима са јасно дефинисаним бизнис планом и који су у могућности да кандидују иновације на нивоу прототипа, а у складу са рјешењима у области паметних уређаја за дијагностику, лијечење и праћење дијагноза, процесима заснованим на ИТ управљању попут предиктивних алгоритама и паметне аналитике, као и иновативним рјешењима у обради и заштити података пацијената.

Једна од прекретница програма биц́е учешц́е на Фестивалу 4ГамеЦхангерс (у априлу) и Пионеерс фестивалу (у мају) који ће омогућити привилегован приступ затвореним догађајима, те идеалним приликама за умрежавање са успјешним оснивачима стартапова, директорима реномираних здравствених компанија и одабраним инвеститорима.

Програм, који се одржава у Бечу, састоји се од четири “Спринт радионице” и траје 100 дана са почетком у септембру 2019. године. Главни циљ радионица у програму акцелерације је повезивање стартапова са менторима и стручњацима из привредног сектора како би се заједничким приступом радило на изазовима са фокусом на важне теме у здравственој индустрији, регулативама и инвестицијама. Фармацеутске компаније, произвођачи медицинских уређаја, приватна и јавна осигуравајуц́а друштва, добављачи здравствених услуга и производа и стартапови заједно ће заједно радити на развоју нових, холистичких и усмјерених рјешења у области здравља људи.

Стартапови који успјешно прођу селекцију имаће прилику да учествују у програму акцеларације у једном од најпознатијих инкубатора у свијету који већ 17 година пружа подршку у пословном усмјеравању, приступу фондовима и инвеститорима, менторству, промоцији, сертификацији, испуњавању регулативних услова и процедура.

Конкурс за Хеалтх Хуб Виенна програм биће објављен у јуну 2019. године.

Више информација о овом Програму, као и начину подношења пријава можете наћи на сљедећој wеб страници www.хеалтххубвиенна.ат

У циљу упознавања са могућностима аплицирања, критеријуме за одабир кандидата можете консултовати на сљедећим линковима: Селецтион цритериа и ХХВ фолдер.