Manja slova Veća slova RSS
>

Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2016. i 2017. godinu

Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2016. i 2017. godinu
Datum objave: 03.04.2015 15:05 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore objavljuje Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine u 2016. i 2017. godini.

Predmet ovog konkursa je sufinansiranje (do 14 dana) međusobnih posjeta (troškovi putovanja i boravka) istraživača iz Crne Gore i istraživača iz Bosne i Hercegovine koji će izvoditi zajedničke istraživačke projekte u 2016. i 2017. godini.

Ovo je treći put za redom kako se otvara mogućnost našim naučnicima i naučno-istraživačkim timovima da sa kolegama iz Bosne i Hercegovine rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva, i kao rezultat zajedničkog rada učestvuju u evropskim programima za nauku i istraživanje.

Na osnovu predmetnog sporazuma, do sada je realizovano 15 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata crnogorskih i bosanskohercegovačkih istraživačkih timova, za period 01. april 2012/ 31. mart 2014. godine, a u toku je realizacija 13 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata.

Na konkurs se mogu prijaviti nosioci naučnog istraživanja (naučni instituti i fakulteti) čije nacionalne naučnoistraživačke projekte već finansira Ministarstvo nauke Crne Gore.
Projekat mora ispunjavati uslove u skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti kao i utvrđene kriterijume Ministarstva nauke Crne Gore.

Vrijeme izvođenja zajedničkih istraživačkih projekata je 2 godine, a predviđeni rok za početak je 01. januar 2016. godine.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se Ministarstvu nauke do 15. juna 2015. godine, do 16h.

Ovdje možete preuzeti kompletan tekst Konkursa kao i aplikacioni formular: Tekst Konkursa.pdf   Aplikacioni formular

Dodatne informacije:

Milena Milonjić
Samostalna savjetnica II
Direkcija za međunarodne programe i EU integracije
Rimski trg b.b., 20000 Podgorica
Tel: 020/405 307
E-mail: milena.milonjic@mna.gov.me