Manja slova Veća slova RSS
>

Profesor Vladimir Popović u Programu CERN-a 2018 za profesore fizike

Profesor Vladimir Popović u Programu CERN-a 2018 za profesore fizike
Datum objave: 12.01.2018 12:29 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Profesor Vladimir Popović iz JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ učestvovaće u Programu CERN-a 2018 za profesore fizike srednjih škola, odlučila je Komisija Ministarstva nauke nakon pristiglih prijava.

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) o naučnoj i tehničkoj saradnji u oblasti visokoenergetske fizike, potpisanog 01. oktobra 2007. godine, Ministarstvo nauke je 11. decembra 2017. godine objavilo Konkurs za učešće u Programu CERN-a za profesore fizike srednjih škola 2018, sa rokom za dostavljanje prijava do 09. januara 2018. godine.

Nakon razmatranja pristiglih prijava, Komisija u sastavu: prof. dr Nataša Raičević, Prirodno-matematički fakultet - Univerzitetu Crne Gore Podgorica, Nacionalna kontakt osoba za saradnju sa CERN-om, predsjednica, prof. dr Božo Krstajić, Elektrotehnički fakultet - Univerzitet Crne Gore Podgorica, član; i prof. dr Goran Šuković, Prirodno-matematički fakultet - Univerzitet Crne Gore Podgorica, član, jednoglasno je utvrdila prijedlog za Ministarstvo nauke za izbor kandidata na Konkurs za učešće u Programu CERN-a za profesore fizike srednjih škola 2018.

Vladimir Popović, profesor fizike u JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici, angažovan u ovoj ustanovi od 2014. godine. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici (Odsjek fizika), i magistrirao na Prirodno-matematičkom fakultetu, Odsjek fizika, u Novom Sadu, sa užom specijalizacijom nuklearne fizike. Posjeduje odlično znanje engleskog jezika (British Council Aptis, od 25.05.2016. godine), što takođe potvrđuje i činjenica da izvodi nastavu na engleskom jeziku u dvojezičnim odjeljenjima Gimnazije u Podgorici (I i II razred), kao i u specijalističkom odeljenju matematičke gimnazije (II razred).

Radio je kao saradnik na Prirodno-matematičkom fakultetu – Univerzitet Crne Gore Podgorica, Odsjek za fiziku, za oblasti: nuklearna fizika, mehanika i optika, kao i na naučno-istraživačkim projektima iz oblasti nuklearne fizike.Stekao je dobre komunikacione vještine tokom dugog perioda nastave kako na Prirodno-matematičkom fakultetu - UCG, tako i u JU Gimnazija „Slobodan Škerović“. Bio je i mentor učenicima koji su sa učestvovali na raznim takmičenjima iz oblasti fizike, što pokazuju i dobijene nagrade za mentorstva iz oblasti fizike.

Program za profesore fizike srednjih škola u trajanju od tri sedmice, održava se tokom jula mjeseca u organizaciji CERN-a. Program je namijenjen profesorima srednjih škola koji žele da unaprijede svoja znanja iz oblasti fizike čestica, odgovarajućih tehnologija i ostalih pitanja iz pomenutih oblasti. Ove godine održaće se u periodu 01 - 21. jula 2018. godine.

Ovdje možete preuzeti Odluku