Manja slova Veća slova RSS
>

EU okvirni program Marija Sklodovska Kiri - Održan Infodan za pozive RISE I IF

EU okvirni program Marija Sklodovska Kiri - Održan Infodan za pozive RISE I IF
Datum objave: 12.02.2018 14:12 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke


Ministarstvo nauke održalo je danas Infodan za dva poziva u okviru Marija Kiri Akcija u prostorijama Ministarstva, koji je otpočeo obilježavanjem Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci.

Učesnike je pozdravila Branka Žižić, NCP koordinator za EU program za istraživanja i inovacije HORIZONT 2020, osvrnuvši se kratko na učešće Crne Gore u ovom programu, sa fokusom na Marija Sklodovska Kiri Akcije, te predstavila mrežu nacionalnih kontakt osoba (NCP) u Crnoj Gori.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Aktuelni poziv Razmjena istraživačkog i inovativnog osoblja (RISE) prezentovala je Žoana Silva, predstavnica Istraživačke izvršne agencije (REA) u Evropskoj komisiji. G-đa Silva je prisutnima približila uslove prijavljivanja za ovaj poziv, način pripreme budžeta, primjere RISE projekata, kao i novi instrument na portalu za pretragu partnera.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga za ovaj poziv ističe 21. marta 2018. godine.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Uslove prijavljivanja za poziv koji se odnosi na Individualne stipendije (IF), vrste stipendija, načine pretrage institucija domaćina, finansijske aspekte projektne prijave i djelove prijave predstavili su Marijeta Barjaktarović Lanzardi i Filip Petrović, NCP za Marije Sklodovska Kiri Akcije.

Poziv će biti otvoren 12. aprila 2018. godine, dok je rok za prijavljivanje 12. septembar 2018. godine.

Prezentacije sa Infodana dostupne su ovdje:

MSCA-IF-2018.pdf
RISE Montenegro.pdf

Koristimo priliku da obavijestimo sve zainteresovane da je Sastanak koordinatora za RISE projekte održan 18-19. januara 2018. godine u Briselu. Na sljedećoj web stranici možete preuzeti materijale sa ovog događaja: https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/events/research-and-innovation-staff-exchange-rise-coordinators-day-18-and-19-january-2018_en