Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv za učešće na JRC radionici “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“ u Zagrebu

Poziv  za učešće na JRC radionici “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“ u Zagrebu
Datum objave: 28.05.2018 08:17 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Udruženi istraživački centar (Joint Research Centre – JRC) u saradnji sa Fakultetom mašinstva i brodogradnje Univerziteta u Zagrebu, Centrom za tehnološki transfer i Hrvatskom agencijom za mala i srednja preduzeća, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizuje radionicu na temu “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“, 04-05.jula 2018. godine u Zagrebu (Hrvatska).

Cilj radionice je razmjena najboljih praksi kada je u pitanju podrška inovativnim projektima u regionu Jugoistočne Evrope. Ovom prilikom biće predstavljene razne inicijative na nivou politika, različiti programi i instrumenti podrške, kao i aktivnosti na podizanju kapaciteta, ali i konkretni primjeri i iskustva korisnika.

Radionica će okupiti donosioce odluka za oblast naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti, predstavnike akademskog i naučnoistraživačkog sektora, predstavnike centara za tehnološki transfer, predstavnike privrednih komora, start-up zajednicu i preduzetnike.

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, će u pozdravnom govoru prvog dana održavanja radionice predstaviti Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope(SEEIIST), a biće predstavljeni i inovativni programi, projekti i inicijative Crne Gore.

JRC je otvorio mogućnost povraćaja putnih troškova i troškova smještaja za nekoliko kandidata iz Crne Gore, o čemu će odlučivati na osnovu online prijave, koja sadrži Motivaciono pismo, a koju zaiteresovani kandidati trebaju da popune najkasnije do 08. juna 2018. godine na sljedećoj web stranici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Workshop_on_Scale-ups_Zagreb

Više informacija o radionici, kao i Nacrt agende, možete pogledati na sljedećem linku: https://ec.europa.eu/jrc/en/event/workshop/investment-readiness-south-east-europe