Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Damjanović na JRC radionici “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“ u Zagrebu

Ministarka Damjanović na JRC radionici “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“ u Zagrebu
Datum objave: 28.05.2018 08:17 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Udruženi istraživački centar (Joint Research Centre – JRC) u saradnji sa Fakultetom mašinstva i brodogradnje Univerziteta u Zagrebu, Centrom za tehnološki transfer i Hrvatskom agencijom za mala i srednja preduzeća, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizuje radionicu na temu “Spremnost za ulaganja u inovativne projekte u Jugoistočnoj Evropi“, 04-05.jula 2018. godine u Zagrebu (Hrvatska).

Cilj radionice je razmjena najboljih praksi kada je u pitanju podrška inovativnim projektima u regionu Jugoistočne Evrope. Ovom prilikom biće predstavljene razne inicijative na nivou politika, različiti programi i instrumenti podrške, kao i aktivnosti na podizanju kapaciteta, ali i konkretni primjeri i iskustva korisnika.

Radionica će okupiti donosioce odluka za oblast naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti, predstavnike akademskog i naučnoistraživačkog sektora, predstavnike centara za tehnološki transfer, predstavnike privrednih komora, start-up zajednicu i preduzetnike.

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, će u pozdravnom govoru prvog dana održavanja radionice predstaviti Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope(SEEIIST), a biće predstavljeni i inovativni programi, projekti i inicijative Crne Gore.

Više informacija o radionici, kao i Nacrt agende, možete pogledati na sljedećem linku: