Manja slova Veća slova RSS
>

Održane konsultacije o aplikacijama za stipendije za doktorska istraživanja na Univerzitetu Crne Gore

Održane konsultacije o aplikacijama za stipendije za doktorska istraživanja na Univerzitetu Crne Gore
Datum objave: 12.09.2018 15:59 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke

U Sali Rektorata Univerziteta Crne Gore danas je održan Info dan o stipendijama za doktorska istraživanja, u organizaciji Ministarstva nauke i Univerziteta Crne Gore, tokom kojeg je veliki broj studenata i profesora imao priliku da u direktnom razgovoru sa predstavnicima Ministarstva dobiju odgovore u vezi sa pripremom apilkacije.

Jelena Šaranović, načelnica Direkcije za nacionalne programe u Ministarstvu nauke, predstavila je osnovne uslove i način prijavljivanja na Javni poziv za stipendije za doktorska istraživanja. Ovom prilikom prikazan je portal Naučna mreža, preko kojeg se I odvija prva faza u procesu prijavljivanja na Javni poziv i predstavlja mjesto na kojem se studenti i mentori od samog početka povezuju, radeći na prijavi na Javni poziv, kako bi zajednički radili i na istraživanjima.
Prisutni su pohvalili pokretanje ovakvog projekta, koji se prvi put na ovaj način sprovodi u Crnoj Gori i izdvajaju značajna sredstva za stipendiste i njihove mentore za istrażivanja. Učesnici su razmijenili mišljenja i o tehničkim izazovima, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, prilikom ovog ili narednih javnih poziva.
Ministarstvo nauke
Info danu su prisustsvovale predstavnice Ministarstva nauke, Jelena Šaranović, Nevena Pavlović i Zorana Lakićević iz Direkcije za nacionalne programe.
Napominjemo da je cilj ovog Javnog poziva povećanje broja mladih istraživača na univerzitetima u Crnoj Gori i razmjena znanja između akademskog i privrednog sektora, kao i internacionalizacija istraživačkog rada. Ministarstvo planira da kontinuirano raspisuje ovakav poziv, čime bi se za tri godine uložila sredstva od oko million i po eura i stvorila kritična masa od 50-ak mladih istraživača, doktoranada.

Tekst Javnog poziva i prijavni formular možete pronaći ovdje:

http://www.mna.gov.me/vijesti/187456/Javni-poziv-Ministarstva-nauke-za-stipendije-za-doktorska-istrazivanja.html

Rok za podnošenje aplikacija je 15. oktobar 2018. godine.