Manja slova Veća slova RSS
>

POZIV za studijsku posjetu Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju

POZIV za studijsku posjetu Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju
Datum objave: 16.10.2018 09:42 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Poštovani,

Upućujemo poziv svim studentima završne (specijalističke) godine kao i budućim i trenutnim studentima master i doktorskih studija bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka za prijavu zainteresovanosti za studijsku posjetu Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju (EMBL) u Hajdelbergu. Posjeta će se obaviti u periodu 15. do 17. novembra 2018. godine. Svi troškovi posjete (put, smještaj i dnevnice) su obezbijeđeni od strane Ministarstva nauke i EMBL-a.

Posjeta je sastavni dio godišnjeg plana realizacije pristupanja Crne Gore EMBL-u (European Molecular Biology Laboratories) i EMBO-u (European Molecular Biology Organisation). Svrha posjete je da se naši najbolji studenti – budući istraživači iz ove oblasti, upoznaju sa laboratorijama ove prestižne organizacija kao i mogućnostima za njihovo dalje usavršavanje.

Krajni rok za prijavu je 24. oktobar 2018. godine.

Prednost će imati studenti viših nivoa studija.

Uz popunjen prijavni formular potrebno je dostaviti:
1. Motivaciono pismo
2. CV (biografija sa bibliografijom)
3. Uvjerenja o položenim ispitima na prethodnim nivoima studija koja sadrži prosječne ocjene studenta (Bečelor, Specijalističke i Master studije)

Komisija će na osnovu pristiglih dokumenata sačiniti rang listu kandidata, a konačan izbor će biti urađen nakon obavljenog intervjua sa njima.

Prijave dostaviti na djurdjina.bulatovic@mna.gov.me i kabinet@mna.gov.me

Ovdje možete preuzeti Formular

Više informacija o Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju i Evropsko organizaciji za molekularnu biologiju možete naći na: www.embo.org www.embl.de