Manja slova Veća slova RSS
>

Profesorica Velislavka Tešović iz JU Gimnazija “Danilo Kiš”, Budva na Programu CERN – a za profesore fizike srednjih škola 2019

Profesorica Velislavka Tešović iz JU Gimnazija “Danilo Kiš”, Budva na Programu CERN – a za profesore fizike srednjih škola 2019
Datum objave: 11.01.2019 09:32 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) o naučnoj i tehničkoj saradnji u oblasti fizike visokih energija, potpisanog 01. oktobra 2007. godine, Ministarstvo nauke je 08. novembra 2018. godine objavilo Konkurs za učešće u Programu CERN-a za profesore fizike srednjih škola 2018, sa rokom za dostavljanje prijava do 28. decembra 2018. godine.

Nakon razmatranja pristiglih prijava, Komisija u sastavu: prof. dr Nataša Raičević, Prirodno-matematički fakultet - Univerzitetu Crne Gore Podgorica, Nacionalna kontakt osoba za saradnju sa CERN-om, predsjednica, prof. dr Božo Krstajić, Elektrotehnički fakultet - Univerzitet Crne Gore Podgorica, član; i prof. dr Goran Šuković, Prirodno-matematički fakultet - Univerzitet Crne Gore Podgorica, član, jednoglasno je utvrdila prijedlog za Ministarstvo nauke za izbor kandidata na Konkurs za učešće u Programu CERN-a za profesore fizike srednjih škola 2019, i to:

Velislavka Tešović, profesorica fizike u JU Gimnazija „Danilo Kiš“ u Budvi, angažovana u ovoj ustanovi od novembra 2018. godine. Takođe je angažovana u resursnom centru za sluh i govor u Kotoru. Diplomirala je na prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u podgorici (Odsjek fizika), sa završnim radom iz oblasti fizike elementarnih čestica. Posjeduje odlično znanje engleskog jezika (British Council Aptis, od 17.11.2017. godine). Učestvovala je u raznim seminarima i obukama, što pokazuje i veliki broj stečenih serfitikata.

Program za profesore fizike srednjih škola u trajanju od tri sedmice, održava se tokom jula mjeseca u organizaciji CERN-a. Program je namijenjen profesorima srednjih škola koji žele da unaprijede svoja znanja iz oblasti fizike čestica, odgovarajućih tehnologija i ostalih pitanja iz pomenutih oblasti. Ove godine održaće se u periodu 07 - 20. jula 2018. godine.

ODLUKA o izboru kandidata za učešće u programu CERN-a