Manja slova Veća slova RSS
>

Evropski institut za inovacije i tehnologiju poziva: Pretvorite inovativnu ideju u rastući biznis

Evropski institut za inovacije i tehnologiju poziva: Pretvorite inovativnu ideju u rastući biznis
Datum objave: 07.02.2019 14:22 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Evropski institut za inovacije i tehnologiju i to tri njegova sektora: EIT Food, EIT Heatlh i EIT RawMaterials otvorili su registraciju za program EIT JUMPSTARTER 2019. Pozivaju se timovi s inovativnim biznis idejama u oblasti zdravlja / hrane / sirovina da učestvuju u takmičenju, a oni koji prođu imaće mogućnost da učestvuju u najbolje osmišljenom evropskom programu obuke za inovativne biznis ideje i osvoje nagrade. Rok je 1. mart 2019. g.

Takmičenje je otvoreno za sve pojedince i timove pojedinaca sa prebivalištem u zemljama EU ili zemljama pridruženim programu H2020 (kao što je Crna Gora): istraživačima, studentima, profesionalcima, preduzetnicima - odnosno vlasnicima ideja koje su usmjerene na jedno od tematskih tržišta i koji žele da pokrenu preduzeće.

Slika niže prikazuje strukturu programa i proces selekcije najboljih timova.


Ministarstvo nauke

Sarađuj sa najvećim evropskim tematskim mrežama za inovacije, nauči kako da verifikuješ svoj poslovni koncept, razvij biznis plan i predstavi ideju budućim investitorima.


EIT Health, EIT Raw Materials i EIT Food zajednički pokreću EIT Jumpstarter kako bi poboljšali međusektorsku saradnju u inovacijama, u tematskim oblastima:

    • Food
• Health – Biotech, Medtech, Digital Health
• RawMaterials – Primarna proizvodnja sirovina (uključujući istraživanje sirovina, rudarstvo, efikasnost resursa u obradi minerala i metala) i sekundarna proizvodnja sirovina (uključujući reciklažu, zamjenu toksičnih materijala, kreiranje cirkularne ekonomije)

Naučićete kako da započnete s izgradnjom biznisa u privrednom okruženju koje uključuje više grana: kako izgraditi tim, poslovni proces, organizacionu šemu. Na kraju programa, učesnici će pripremiti svoju prezentaciju (pitch), biznis model kanvas, pregled konkurencije, strategiju za izlazak na tržište i akcioni plan.

Učesnici će biti selektovani na bazi snage poreduzetničke ideje koju posjeduju, njihovog uticaja na sektor i potencijala za rast.

Detaljni uslovi učešća mogu se pronaći na linkovima:

    • EIT Food T&C
• EIT Health T&C
• EIT Raw Materials T&C


Finansijska podrška
Timovi će imati finansijsku podršku za troškove puta i učešća u programu. Pobjednici programa dobiće nagradu u svakoj od tematskih oblasti:

− 1. nagrada: € 10.000
− 2. nagrada: € 7.000
− 3. nagrada: € 5.000


Rok za podnošenje prijava: 1. mart 2019, 17h CET.


Apliciranje se vrši onlajn putem: https://www.lyyti.fi/reg/EIT_JUMPSTARTER2019_JointProgram/en