Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv njemačke vlade: Postani i ti Zeleni Talenat. Prijavi se! Planeta Zemlja te treba!

Poziv njemačke vlade: Postani i ti Zeleni Talenat. Prijavi se! Planeta Zemlja te treba!
Datum objave: 14.05.2019 10:30 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Savezne Republike Njemačke vas poziva da prijavite svoj projekat i da svoje istraživanje pokažete široj javnosti. Iskoristite mogućnost da razgovarate sa renomiranim stručnjacima i da svoje istraživanje sprovedete u Njemačkoj. Postani Zeleni Talenat i iskoristi priliku da promovišeš svoju ideju i da se povežeš sa izvanrednom mrežom odličnih naučnika.

Ovogodišnji posebni fokus je na pitanje kako digitalizacija može promovisati više održivosti u nauci i našim društvima. Moto takmičenja za 2019. godinu je „Pametna zelena planeta – rješenja za održivu budućnost“.

Aplikacije su dobrodošle iz svih disciplina, a istraživanje ne mora imati direktnu vezu sa digitalizacijom. Budi izabran od strane žirija renomiranih njemačkih stručnjaka čime dobijaš jedinstven pristup njemačkoj istraživačkoj mreži. Prijavi se! Planeta Zemlja te treba!

U proteklih deset godina program “Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development” je u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i istraživanja Njemačke. Program je usješno podstakao globalnu razmjenu inovativnih zelenih ideja u oblasti održivosti.

Od 2009. godine, 232 istaknuta naučnika iz 65 zemalja nagrađena su za svoja postignuća i doprinos održivom razvoju njihovih zajednica, zemalja i društava.

Mogu se prijaviti studenti master studija, doktorandi, postdoktorandi, kao i mladi profesionalci, sa ne više od tri godine profesionalnog radnog iskustva. Kandidati moraju dobro poznavati engleski jezik i imati visok prosjek ocjena na studijama. Takođe, u razmatranje će se uzeti samo zahtjevi od ne-njemačkih državljana ili stanovnika.

Za više informacija posjetite sajt www.greentalents.de