Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Караван Европског истраживачког савјета у Црној Гори 19. септембра

Караван Европског истраживачког савјета у Црној Гори 19. септембра
Датум објаве: 11.09.2019 11:17 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке и Директорат за истраживање и иновације Европске комисије организују ЕИЦ Роадсхоw ин Монтенегро, у четвртак, 19. септембра, у хотелу Подгорица, са почетком у 9.00 часова.

Догађај има за циљ да представи новитете у подршци иновацијама кроз ЕУ програм Хоризонт 2020, у оквиру активности Европског савјета за иновације (ЕИЦ), могућности за сарадњу, превасходно усмјерене на мала и средња предузећа која се баве иновацијама, стартап заједницу и иноваторе из академске заједнице. Присутни ће имати прилику да се упознају са модалитетима финансирања и подршке иновацијама у оквиру Европске уније.

Главна усмјерења Европске уније у области иновација у представиће висока представница Европске комисије, гђа Сигне Ратсо, замјеница генералног директора у Генералном директорату за истраживања и иновације (ДГ РТД). Учеснике ће на почетку догађаја поздравити г. Радосав Бабић, генерални директор у Министарству економије и г. Велибор Бошковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Подгорица.

Европски савјет за иновације (ЕИЦ), који је дио Оквирног програма Европске уније за истраживање и иновације ХОРИЗОНТ 2020, креирао је низ нових инструмената подршке за иновативна мала и средња предузећа, иновативне стартапове и тимове на универзитетима, и припрема веома амбициозан план за период након 2020. године у циљу креирања атрактивног иновативног амбијента у Европи.

Савјет (ЕИЦ) има на располагању четири шеме финансирања:

- ЕИЦ Патхфиндер

- ЕИЦ Аццелератор

- Фаст Трацк то Инноватион (ФТИ) и

- ЕИЦ Хоризон Призес.

Црна Гора, као придружена земља програма ХОРИЗОНТ 2020, има право на пуни приступ свим средствима финансирања, под истим условима као и државе чланице ЕУ.

Агенду можете преузети ОВДЈЕ.

Молимо да ваше учешће пријавите путем овог ЛИНК-а до 17. септембра.