Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Министарка Дамјановић на конференцији „ИННОВЕИТ 2019“ у Будимпешти

Најава: Министарка Дамјановић на конференцији „ИННОВЕИТ 2019“ у Будимпешти
Датум објаве: 11.10.2019 15:19 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


На позив Мартина Керна, директора Европског института за иновације и технологију (ЕИТ), министарка науке, др Сања Дамјановић учествоваће на конференцији ИННОВЕИТ 2019, која ће се одржати 15. октобра 2019. године у Будимпешти.

Конференцију ИННОВЕИТ 2019 организује Европски институт за иновације и технологију а министарка Дамјановић ће учествовати у панел дискусији: “Представљање два стуба ЕИТ-а будуц́ности: образовање и регионална димензија”. Поред тога, министарка Дамјановић је позвана да додијели неке од годишњих награда за иновације ЕИТ-а.

Европски институт за иновације и технологију је независно тијело Европске уније са седиштем у Будимпешти. Основан је 2008. године да би створио способност Европе за иновације. ЕИТ је јединствена иницијатива ЕУ која у потпуности интегрише пословни свијет, образовање и истраживање. Институт подржава развој динамичних паневропских партнерстава између водец́их универзитета, истраживачких лабораторија и компанија. Тренутно је ЕИТ саставни дио програма Хоризонт 2020 и допринијец́е будућем програму, Хоризонт Европа у периоду 2021-2027.

ИННОВЕИТ је водец́и догађај ЕИТ-а који се организује сваке године од 2015. Окупља 300-600 учесника, укључујуц́и доносиоце одлука на високом нивоу (ЕУ, националне и регионалне), новинаре, предузетнике, високошколске и истраживачке институте, као и студенте ЕИТ-а.

МИНИСТАРСТВО НАУКЕ