Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Објављен позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда за Западни Балкан (WБФ)

Објављен позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда за Западни Балкан (WБФ)
Датум објаве: 13.11.2019 12:43 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Трећи позив за достављање регионалних  пројектних  приједлога  у оквиру Фонда за Западни Балкан објављен је 28. октобра 2019. године од стране Секретаријата Фонда у Тирани.

У складу са циљевима Фонда, позив је усмјерен на промоцију регионалне сарадње и јачање односа између уговорних страна WБФ-а кроз његовање заједничких вриједности измеду грађана, цивилног друства и непорофитних организација као и на бољу повезаност унутар региона и унапређење интеграције држава Западног Балкана у Европску унију.

Приједлози пројеката морају испуњавати критеријуме прописане Позивом за пројекте и Смјерницама за аплицирање. Области сарадње у којима се могу организовати активности су сљедеце:

  1. Сарадња у области културе;
  2. Образовање и размјена у области науке
  3. Одрживи развој

Приједлог пројекта мора обухватати макар једну од наведих области сарадње. Напомињемо да су промоција помирења, европских интеграција, прекограничне сарадње, слободе изражавања, родне равноправности и младих теме које обухватају све активности у оквиру кључних области сарадње WБФ.

Укупан буџет овог позива за подносење приједлога пројеката износи 250.000 €, док максималан износ који може  бити одобрен  по пројекту  износи  12.000 €.  Контрибуција WБФ не може прећи 80% укупних трошкова за дату пројектну активност. У циљу једнаке заступљености, свака од шест земаља чланица WБФ (осим Црне Горе ту су и Србија, Косово, Албанија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија) ће добити средства за реализацију по четири пројекта у којима је носилац док број пројеката за који ће добити средства као партнер није ограничен.

Услов за реализацију пројектних активности је да подносилац приједлога пројекта формира пројектно партнерство, које се састоји од водећег апликанта и минимум два партнера пројекта (партнери морају бити из најмање три различите уговорне стране WБФ).

Позив је отворен за правне субјекте, непрофитне организације, невладине организације, као и пословна удружења (пољопривредна удружења, привредне коморе, туристичке организације}, просвјетне институције (универзитети, факултети, школе, институти, истраживацки центри, академије наука), инстутуције локалне управе, као и институције у области културе и спорта (музеји, умјетничке галерије, позоришта, библиотеке, удружења културних установа, спортска удружења).

Детаљније информације о позиву и начину аплицирања налазе се на интернет страници WБФ: хттп://wестернбалкансфунд.орг/wбф-3нд-цалл/