Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Министарка Дамјановић говорник на Свјетском научном форуму 2019.

Најава: Министарка Дамјановић говорник на Свјетском научном форуму 2019.
Датум објаве: 14.11.2019 13:34 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке Црне Горе ће бити говорник на овогодишњем Свјетском научном форуму који се одржава у Будимпешти од 20-23. новембра, у организацији Мађарске академије наука.

Свјетски научни форум, који се од 2003. одржава сваке друге године, јединствена је конференција усредсређена на одређену научно-политичку тему. Тема овогодишњег Свјетског научног форума је “Наука, етика и одговорност”.

Говорници Форума разговарац́е о приликама и ризицима нове технолошке револуције у биолошком инжењерству, вештачкој интелигенцији и другим високо дискутованим областима научног истраживања који имају потенцијал радикалне трансформације људског живота.

Министарка Дамјановић ће говорити у тематској сесији “Научноистраживачке инфраструктуре за подстицај и развој етичке и одговорне сарадње” која је организована од стране Међународне уније чисте и примењене физике (ИУПАП), Међународне уније кристалографије, Међународног центра за теоријску физику Абдус Салам, Краљевског научног друштва Јордана (РСС), ЦЕРН-а, Међународног савјета науке (ИСЦ), ИЦИСЕ и Универзитета Дхофар.

Ове године Форум у Будимпешти ц́е имати 1.400 учесника из више од 110 земаља, укључујуц́и истраживаче, научнике и доносиоце одлука.