Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Drugo gostujuće predavanje u okviru projekta "Materijali za skladištenje energije"

Najava: Drugo gostujuće predavanje u okviru projekta "Materijali za skladištenje energije"
Datum objave: 20.11.2019 23:55 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Drugo gostujuće predavanje na temu "Li-ion and post li-ion battery technologies" u okviru projekta “Materijali za skladištenje energije” održaće dr Roberto Dominko, profesor na Fakultetu za hemiju i hemijsku tehnologiju Univerziteta u Ljubljani i vodeći istraživač u Nacionalnom institutu za hemiju u Ljubljani, 26. novembra na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici. Rukovodilac ovog dvomjesečnog projekta, koji je počeo 01. novembra, je dr Veselinka Grudić, vanredna profesorica Metalurško-tehnološkog fakulteta koji je ujedno i nosilac projekta.

Ministarstvo nauke Crne Gore kroz program "Gostujući predavači" angažuje istaknute naučnike, profesore univerziteta ili preduzetnike iz svijeta radi realizacije intenzivnih kurseva za studente i/ili naučno i akademsko osoblje na univerzitetima u našoj zemlji, u oblastima koje smo izdvojili kao piroritetne Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore. Programi se odnose na aktuelne i perspektivne naučne i tehnološke oblasti u kojima Crna Gora treba da ubrzanom dinamikom unapređuje ljudske resurse i u kojima nacionalni visokoobrazovni sistem nije razvio strukturirane i visoko-kvalitetne studijske programe ili predmete.

Podsjetimo, namjera Ministarstva je da ovim putem otvori vrata za uspostavljanje novih studijskih programa ili predmeta na univerzitetima i strateško partnerstvo sa institucijama iz kojih predavači dolaze gdje prednost ima saradnja sa crnogorskom naučnom dijasporom.